Zen in het werk van Johan Van Mullem

Knappe reportage over het leven en werk van Johan Van Mullem, waarin hij onder meer omschrijft hoe elke kleur die hij gebruikt een woord is en het geheel tot een verhaal opbouwt. Over het tekenen als praktijk vertelt hij hoe het hem in connectie brengt tot het leven zelf, het is hem als ademen.

 

 

Er bestaat ook een stille, serene reportage over het atelier van Johan Mullem, gemaakt door Wim Robberechts:

 

Een mooi eerbetoon aan een fascinerende kunstenaar…

Werk van Johan Van Mullem is nog tot 31 december te zien op de groepstentoonstelling “L’expressionisme contemporain en France et ses marges” in het Nationaal Museum Ciurlionis te Kaunas in Lithouwen (klik hier voor alle info)

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

 1. Zoals altijd ongelooflijk boeiend werk van topkunstenaar Johan Van Mullem, een van mijn grootste favorieten in de hedendaagse kunst. Spontaan, altijd verrassend, vol diepe emoties… Waarom zien we het werk vandeze kunstenaar van een zeldzaam hoog niveau niet vaker tentoongesteld niet vaker in belangrijke artgalleries in Belgie? Voor mij een raadsel…

  Ine Lammers toont natuurlijk een heel andere stijl, maar eveneens boeiend en origineel, ietwat lichtvoeteriger, maar heel zwierig, persoonlijk, vrouwelijk.
  Ik had het grote voorrecht ooit met haar tentoon te mogen stellen : een heel biezondere herinnering…
  Deze kunstenaares is ook voortdurend in evolutie, steeds op zoek naar nieuwe combinatie van lijnen en kleuren. Haar volgen is de boodschap…
  Biezonder mooie video trouwens, intiem en intens.

  Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op