Een geheel apart gevoel… ontdek het werk van Brooks Salzwedel

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wat mij betreft is de technische kwaliteit van een werk niet het enige aspect dat me er tot aantrekt. Uiteraard, het helpt als de kunstenaar een degelijke -technische-  opleiding heeft genoten, al hoeft dat ook niet persé. Maar zijn technische meesterschap hoeft hij niet eens te tonen, of in praktijk te brengen, om een intrigerend werk te vervaardigen.

Een zeldzame kunstenaar zal dan eens een geheel eigen, zelf ontworpen techniek gaan ontwikkelen. Dat is alleszins het geval van de Amerikaan Brooks Salzwedel. Met een mix van grafiet, plakband, pastelolie, inkt en een hele resem andere materialen, toegebracht op verschillende transparante lagen hars, met als basis allerhande canvassen, gevonden voorwerpen, vintage tinnen doosjes, geroeste buizen… Niettemin blijft het resultaat homogeen aanvoelen, wat wellicht voortkomt uit het feit dat de thema’s in zijn werk terugkeren: een soort afspiegeling tussen de natuur en wat de mens vervaardigt -zij het gecrashte vliegtuigen of verlaten vrachtwagens. Dit resulteert dan weer in bevreemdende, mysterieuze landschappen die toch iets heel vertrouwd en herkenbaars uitstralen.

Boeiend werk alvast…

brooks_shane

brooks_shane5

brooks_shane6

brooks-shane-salzwedel-the-pass-2012

brooks20

brooks_shane_process

.

Ontdek meer van zijn werk op zijn website!

 

Frederic De Meyer

Frederic De Meyer

Art crunches: Bernard Frize, Banksy, Zou, Chinese art, MadC, Dan Witz
Frederic De Meyer

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Beste Frederic,

    Mocht je al eens, iets dichter bij huis, een zeldzame kunstenaar die een geheel eigen, zelf ontworpen techniek ontwikkeld heeft willen bezoeken… dan nodig ik je daar graag toe uit!

    Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op