‘Grenzeloos’, een nieuw museum gewijd aan digitale kunst opent de deuren in Tokyo

Mensen denken graag in termen van grenzen. Misschien kunnen ze niet anders. Kunst is hierin het middel bij uitstek om buiten deze ingebeelde grenzen te denken, of om ons er aan te herinneren dat er geen grenzen zijn. Dat hierbij digitale of technische middelen in groeiende mate voor gebruikt worden mag niet verbazen, en naar alle waarschijnlijkheid zal het gebruik hiervan nog groeien.

Niet verbazend dus dat er een museum zou worden gewijd aan deze vorm van kunst. Dat is vanaf 21 juni een feit. Dan opent het Digital Art Museum nabij Tokyo haar deuren. Voor zover wij weten het eerste in zijn soort. Het museum is een initiatief van teamLab, dat er om bekend staat installaties te verwezenlijken die interactief inspelen op de gedragingen van de bezoekers, wat ook het geval is in de installaties in het museum. Niet enkel spelen ze in op de bezoekers, maar ook de installaties onderling spelen op elkaar in.

teamLab Borderless is a group of artworks that form one borderless world. Artworks move out of the rooms freely, form connections and relationships with people, communicate with other works, influence and sometimes intermingle with each other.

Een speciale belevenis alleszins, hierbij alvast een voorproefje:

 

;

Voor meer informatie bezoek de website, klik hier.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op