Wat je (misschien) hebt gemist op de Armory Show, New York

Vandaag is de laatste dag van de Armory Show, met 200 topgalerijen toch een van s’werelds meest uitgekozen plaatsen om te ontdekken wat al dan niet hot is op de hedendaagse kunstscene. Het is de eerste keer dat de beurs onder de directie valt van Nicole Berry, nadat de vorige directeur omwille van een sexschandaal aan de deur werd gezet. Tja, ‘L’air du temps‘ uit zich niet enkel in de kunst, en gelukkig maar, wat ons betreft.

Mocht u het gemist hebben, de sfeerbeelden van Vernissage TV hieronder zullen je alvast een eerste impressie geven van wat er zoal te zien viel. Mocht dit uw honger niet stillen passeren er talrijke lijstjes van de kunstenaars die u alleszins niet mag gemist hebben op de beurs. Artnet selecteerde er 7 (klik hier), waaronder Farley Aguilar en Omar Ba, terwijl de New York Times er een dertig uitkoos (klik hier). De krant benadrukt overigens een aantal opvallende trends op de beurs, zoals de opkomst van textiel als grondstof, digitale expressievormen en het menselijke lichaam als thema. In de schilderkunst zien ze in de Noorse Vanessa Baird een sterk opkomend talent, alsook de Belg Pieter Vermeersch, die ook in het lijstje van Surface Magazine prijkt (klik hier).

Een andere opvallende trend is de opkomst van Afrikaanse kunstenaars op de beurs. De online krant OkayAfrica selecteerde alvast 15 Afrikaanse kunstenaars die opvielen op de beurs (klik hier). Een evolutie die we nauw opvolgen bij TheArtCouch.

 

Patrick Jacobs bij Pierogi Gallery

Vanessa Baird bij OSL Contemporary

Pieter Vermeersch bij Perrotin Gallery

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op