Een kijkje in het schetsboek van… Gideon Kiefer

Is er iets enigmatischer dan het schetsboek van een kunstenaar?… De plaats waar wordt geëxperimenteerd met nieuwe ideeën, waar nieuwe wendingen in een nog onzekere plooi vallen, waar prille kiemen van een mogelijk meesterwerk wortel schieten in een nog onvruchtbare grond?

Maar hoe zit het werkelijk? Welke band smeedt de kunstenaar met zijn schetsboek? Laat hij ruimte voor fouten, mislukkingen, of probeert hij zo scherp mogelijk het finale resultaat te benaderen? Nieuwsgierig als we zijn, gaat TheArtCouch de komende maanden op onderzoek uit.

Deze week mochten we een kijkje nemen in het schetsboek van Gideon Kiefer. Voor Gideon is dit schetsboek een echt werkboek. Ideeën die in zijn atelier of op de academie in hem opkomen worden er aan toevertrouwd. Het vormt een ontspanningsmoment in zijn artistieke activiteiten.

Niet enkel ideeën slaat hij er in op, maar ook aanwijzingen voor kleuren of compositie. Dit maakt het tot een soort dagboek van de kunstenaar, waarin hij regelmatig bladert om oude, ongebruikte ideeën te herontdekken en mogelijks in nieuwere werken te gebruiken. Even intrigerend als zijn werken alleszins, kijk even mee:

(alle foto’s © Gideon Kiefer)

gideon1

gideon2

gideon3

gideon4

gideon5

Gideon Kiefer zal vanaf 20 januari te zien zijn in galerij Kudlek in Keulen.

In België wordt hij vertegenwoordigd door galerij Geukens & De Vil.

 

Vorige artikels uit de reeks ‘een kijkje in het schetsboek van…’ gemist? Klik dan hier!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

4 Comments

 1. Mooi! 👍👏💕😊

  Post a Reply
 2. Prachtig zeer leerrijk

  Post a Reply
 3. Heeft u nog een boek van Gideon Kieger te koop aub
  Mvg
  Tine

  Post a Reply
  • Dag Tine, wij verkopen geen boeken. Je kan best contact opnemen met de galerij van Gideon Kiefer: Geukens & De Vil in Antwerpen. Groetjes

   Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X