Nieuw atelier en galerij voor Denis De Gloire, 9 & 10 juni in Waregem

“Denis de Gloire slaagt er in de term en de gedachte ‘action painting’ een frisse en verbazingwekkende hedendaagse allure te verlenen”, aldus Stephanie Grilli, kunstcritica onder meer voor New York Times. Het moet gezegd, als je voor een van de drippings van Denis De Gloire staat kan je niet anders dan je er in te verliezen. Je raakt als kijker snel verdwaald in de meanderen van kleurvlakken, verflagen en richtingloze lijnen. Elke vierkante centimeter lijkt een heel universum te bevatten, een indruk die blijft kleven om het even de afstand die je van het doek neemt.

Voor een werk staan van Denis De Gloire, het is eerst en vooral een meditatieve ervaring…

Daar kan je je binnenkort zelf van vergewissen. Denis verhuist zijn atelier en galerij een paar honderd meter naar hartje Waregem. Op 9 & 10 juni opent hij deze voor het grote publiek, Stormestraat 120 in Waregem, klik hier voor alle informatie

 

 

Om te ontdekken waar je aan te verwachten blikken we terug op de reportage van de tentoonstelling van Denis De Gloire in Brugge in 2012, waar onder meer de grootse ‘Four Seasons’ te zien waren, geniet even mee:

 

 

Het werk van Denis is overigens van 12 mei tot 3 juni te zien in galerie Art Symbol op de Place des Vosges in Parijs, klik hier voor alle info. Klik hier voor alle info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Gebruik dezelfde techniek als jij . Heb je gezien in de hallen te Brugge enkele jaren geleden. Ken je van de bokstijd. Ben zelf amateur geweest in de jaren mid zeventig bij Achiel Wimme. Fernand Roelands heeft mij leren boksen..

    Succes !!!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X