Nieuw werk van Beiron Brouwers bij Galerie Solo

We schreven reeds over de nieuwe reeks van Beiron Brouwers, die tot 29 september te zien is bij Galerie Solo. We kregen extra beelden van de nieuwe werken toegestuurd, en willen deze uiteraard met jullie delen. Uit de beelden blijkt nogmaals wat een breuk de -in vergelijking- kleurrijke nieuwe werken betekenen met de vorige reeks, waarin donkere tonen domineerden.

De nieuwe reeks oogt vrolijker, de spelende kinderen onbezonnen, zorgeloos, opgezogen in een voor de kijker ongekend ritueel. Nochtans is er druk, dreiging misschien, van de buitenwereld, die in sommige werken tweederde van het doek omvatten, en een vaak onwezenlijk, buitenaards gevoel opwekken. Een mysterie waar de kinderen nog van gevrijwaard blijven, en die hen in hun onschuld misschien niet eens interesseert, danig zijn ze opgeslokt in hun eigen activiteiten. Vormt de dan eens dreigende, dan eens opgewekte omgeving een metafoor voor de volwassenheid die ze vroeg genoeg zullen ervaren, en die zowel gevaren als vreugden inhoudt? Een prille, misschien naïeve onverschilligheid voor de ongekende, nog ondoordringbare toekomst?

Vast staat dat de nieuwe reeks boeiend blijft om in zich op te nemen, de beelden laten moeilijk los. Het staat iedereen vrij er naar believen een eigen interpretatie aan te breien, en deze kunnen alle kanten uit. Hoewel Beiron tot de verste uithoeken van de menselijke emoties graaft, oordeelt hij nooit. Het werk is wat het is, met alle gedachten van de kunstenaar erin vervat, maar iedereen zal er -misschien juist daardoor- een stuk van zichzelf in herkennen…


Beiron Brouwers, Kids Dancing, 2018

 

 

 

 

Beiron Brouwers, The great view, 2018

De solotentoonstelling met het werk van Beiron Brouwers is nog tot 29 september te bezoeken bij galerie Solo, Museumstraat 29 in Antwerpen. Klik hier voor alle info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X