“Marc Janssens & Friends”, een bijzondere expo nu ook in boekvorm te ontdekken

Bij Verduyn Gallery in Oudenaarde loopt nog tot september een bijzondere tentoonstelling Marc Janssen & Friends. De landelijke lokatie is op zich reeds een omwegje waard deze zomer, de tentoonstelling minstens evenveel. Op vraag van Stefanie Verduyn bracht Marc Janssens er zes kunstenaars bijeen met dewelke hij een bijzondere affiniteit heeft:

“Ik koos voor kunstenaars die vooral figuratief bezig zijn, en die elk op hun eigen manier een eigen wereld creëren. De keuze werd niet gemaakt door een voorafbepaald thema voorop te stellen, maar vanuit een intuïtief aanvoelen. Het zijn stuk voor stuk werken die mij niet onberoerd laten. Deze selectie kunstenaars versterken de emotie in mijn eigen werk, maar ook in elkaars werk”, aldus Marc.

Het resultaat oogt eclectisch, maar tegelijk ook coherent. Je voelt de geladenheid met dewelke de kunstenaars de wereld -en de mensheid- aanschouwen, maar tegelijk een zekere afstand houden van het resultaat van hun observaties, zonder daarom ooit de emoties die ermee gepaard gaan uit het oog te verliezen. Het resulteert in een complexe mix aan emoties, dan eens frivool en humoristisch, zacht en zalvend, maar evengoed confronterend en aangrijpend.


De expo Marc Janssens en Friends loopt nog tot 12 september bij Verduyn Gallery. Je kan er tevens de catalogus kopen die naar aanleiding van de expo is verschenen, maar je kan deze vanaf heden ook online kopen in de online shop van TheArtCouch, die deze editie mee hielp verwezenlijken:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X