Alle kneepjes van het kopen van kunst onthuld… Manuela Klerkx, auteur van ‘ontroerend goed’ op 8/11 bij Solo Gallery Antwerpen

Everything you always wanted to know about buying art, but you were afraid to ask… Zo had het boek van Manuela Klerkx en Oscar Van Gelderen kunnen luiden, was het in het Engels geschreven.

In het boek gaan de auteurs in op de fijnste (en minder fijne, die zijn er ook) details over het wel en wee van zowel de nieuwe als gedreven kunstkoper. Ze gaan uit van hun eigen ervaring, die ze met pakken meedragen, maar ook van uitvoerige studie, wat een serieuze verzamelaar sowieso behoort te doen. Een boek vol praktische tips alleszins!

Een van de auteurs, Manuela Klerkx, geeft op 8 november een lezing bij Solo Gallery in Antwerpen. Zeker niet te missen, of je nu kenner, amateur, verzamelaar of gewoon kunstminnaar bent!

Hoe deelnemen?

Schrijf 10 euro over op het rekeningnummer BE81 1430 9856 3724 op naam van Atelier Solo, met vermelding van je naam & event ‘ontroerend goed’. Je wordt verwacht op donderdag 8 november 2018 om 19.30 u in de Museumstraat 29 te Antwerpen. Parkeergelegenheid is er vlakbij op de Vlaamsekaai.

Waarom deelnemen?

Wanneer twee passionele kunstverzamelaars een boek uitbrengen over hun jarenlange passie voor kunst is het uitkijken geblazen. Het boek wil een gids vormen voor startende kunstverzamelaars, en inderdaad bulkt het van praktische tips voor wie geïnteresseerd is in kunst, al dan niet om het te kopen.

Hoewel de auteurs wellicht een eigen smaak voor kunst hebben ontwikkeld deinen ze er niet voor terug om hun horizonten te verbreden, wat hen tot zijwegen als outsider art en street art brengt, zo ze al niet proeven dan de humoristische kunst van Maurizio Cattelan of de reflecties over sociale media van de kunstenaar Matty Mo.

Kunst kopen is tegelijk een heel ruime markt betreden, waar soms eigen wetten (of, tenminste, regeltjes) gelden. Niet steeds eenvoudig om er zich een weg in te banen, maar zoals Manuela en Oscar in het boek aangeven kan het een uitermate bevredigende bezigheid zijn.

Aarzel niet om meer te vernemen uit de eerste hand!

Schrijf je in en geniet van de inzichten en kennis van Manuela Klerkx op 8 november bij Gallery Solo!

 

 

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op