january, 2021

This is a repeating event

22jan2:00 pm6:00 pmBart Van OverbergheRESIDUCITY2:00 pm - 6:00 pm Shoobil GalleryType organisatie:galerieType kunst:hedendaags

Event Details

Residu : afzetsel, bezinksel, droesem, neerslag, overblijfsel, rest, sediment.

Een residu is een stof die overblijft na een chemische reactie, scheidingsproces of mechanische verwerking. Al naargelang de nuttige waarde kan het afval zijn, maar net zo goed iets waar verder mee gewerkt wordt (wikipedia)

Uit de dagelijkse ervaring van de stad als motor van beweging, licht en schaduw, lawaai en drukte, schoonheid en verval ontstaan beelden die in het geheugen doorwerken als een restbeeld van de werkelijkheid, ofwel: als een abstractie.

Residucity verwijst naar de stad als een visueel bezinksel van mijn geheugen, een residu.

De beelden in acrylverf kwamen tot stand door te werken met uitgeknipte drukvormen of sjablonen. Oorspronkelijk was deze werkwijze een praktische oplossing voor het gebrek aan zeefdrukruimte tijdens de lockdown, maar het is ook een directe vorm van zeefdruk: overlapping en overdruk, transparantie en gelaagdheid blijven de kenmerken tijdens het maakproces. Net zoals bij de getoonde zeefdrukken is elk beeld ook een residu van het vorige.

© Bart van Overberghe

Time

(Friday) 2:00 pm - 6:00 pm

Location

Shoobil Gallery

Museumstraat 4, 2000 Antwerpen

Organizer

Shoobil Gallery Museumstraat 4 2000 Antwerpen

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X