Een nieuwe tempel voor Street Art in Elsene

Niets zo triest als een industrieel- of handelsgebouw dat doelloos wordt achtergelaten. Maar het biedt alleszins mogelijkheden voor kunstminnende initiatieven! Dat gebeurde bijvoorbeeld met de Delhaize-winkel in de Molière-buurt in Elsene. Een ruimte van 5000m2 die in 2017 aan zijn lot werd overgelaten. Opmerkelijk, gezien de lokatie.

Een opportuniteit voor sommigen, en niet noodzakelijk de gebruikelijke projectontwikkelaars. Alexandra Lambert en Fred Atax, oprichters van STROKAR, zagen er alleszins het potentieel van in, en bouwden de ruimte om tot een huis paradijs voor street artists. Spelend op de woorden -de voormalige Delhaize-winkel stond bekend om zijn functie als plaats om elkaar te ontmoeten, een plaats die voor velen mythische proporties bleek te verkrijgen, mythique, in het Frans- doopten ze de plaats: MEETIC.

Het werd een ontdekking met meerdere lagen, letterlijk. Want op de eerste verdieping van het gebouw ontdekten ze een ruimte die ooit dienst deed als schaatsbaan, de Royal RinKing Bruxelles, dat tot voor kort nog de parking van de Delhaize diende.

Voor Alexandra en Fred, beide gepassioneerd door street art, leek het voor de hand te liggen: «L’idée est d’en faire un véritable temple des arts urbains. Nous ne savons pas pour combien de temps nous sommes là, mais on va mettre le paquet pour que ce soit canon !» . De eigenaar was alleszins te vinden voor het idee, al zal hij het op termijn tot appartementsblokken ombouwen.

De toekomst van het initiatief is dus onzeker, maar intussen is het genieten! Bij de eerste kunstenaars die er hun werk op de muren achterlieten kan je onder meer werk van Cope2, T-Kid, Fred Calmets en Klaas Van der Linden ontdekken, al zal de plaats in de nabije (en jammer genoeg onzekere) toekomst nog talrijke keren van gezicht veranderen…

Klik hier voor meer informatie!

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op