Een ongewone mix… Jeff Koons in het Ashmolean Museum in Oxford

Het mag een verrassing heten, hoewel het tegenwoordig behoorlijk in trek is voor musea voor oudere kunst om hedendaagse kunstenaars te exposeren. Maar toch, Jeff Koons in het Ashmolean, het oudste publieke museum ter wereld? Het zal niet de eerste keer zijn dat de tot voor kort duurste nog levende kunstenaar de controverse opzoekt.

“I couldn’t think of a better place to have a dialogue about art today and what it can be”Jeff Koons

De tentoonstelling wil een overzicht geven van het oeuvre van de man, van het ogenblik dat hij de wereld verbaasde met zijn drijvende basketbal en zijn ready made kunstwerken, tot zijn meer recente herziening van klassieke sculpturen.

De tentoonstelling wordt door Jeff Koons zelf gecureerd en houdt 17 van zijn meest emblematische werken in, van Equilibrium, Banality, Antiquity tot zijn meer recentere Gazing Ball. De werken gaan, ô dat grijsgebruikte modewoord, in dialoog met de vaste collectie van het Ashmolean Museum.

Dialoog of niet, love him or hate him, vast staat dat de aimabele kunstenaar een heel sterke visie heeft ontwikkeld over zijn werk, dat wellicht niet eeuwig maar toch nog lang zal blijven nazinderen.

Ontdek even mee:


Nog tot 9 juni in het Ashmolean, Oxford.

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op