Kunstenaar opent hotel… Welkom in Banksy’s ‘Walled Off’ Hotel

Het gebeurt niet alle dagen, een kunstenaar die een hotel opent… En al minder wanneer het een kunstenaar betreft die zijn identiteit angstvallig geheim, en het hotel gelegen is in conflictgebied. Banksy’s ‘Walled Off’ hotel is, net als de kunstenaar, niet van scherpzinnig maatschappijkritiek ontdaan. Het hotel gaat er prat op om het ‘lelijkste zicht ter wereld’ te bieden aan haar gasten. De kamers geven dan ook uit op de muur die Israëli’s bouwden ter afscheiding van de moslims in Betlehem.

Er hangt uiteraard nieuw werk van Bansksy zelf in het hotel -boven het bed in een van de kamers kan je een Joodse soldaat en een Palestijnse protester zijn vechten… met kussens . Maar zelfpromotie is alleszins niet zijn doel. Als kunstenaar op een missie heeft hij het hotel dan ook voorzien van de nodige duidingen…

Zo vind je in de ‘presidentiële suite’ een werkende jacuzzi, waarvan het water stroomt vanuit een watertank zoals je terugvindt op de daken van zoveel Palestijnse huizen.

In het hotel vind je ook een galerij die Palestijnse kunst verkoopt, en een museum dat uitleg geeft over de geschiedenis van de regio en de Westerse invloed erop. Met een druk op de knop kan je zelfs Arthur Balfour de verklaring doen ondertekenen waarin hij de Joden een thuisland belooft in Palestina…

Veel te doen in het hotel zelf dus… maar mocht je gaan: vergeet alleszins niet van het lelijkste zicht op aarde te genieten!

banksy-walled-off3

banksy-walled-off2

banksy-walled-off

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op