Overzicht recent interactief werk van Olafur Eliasson in Montréal

Wie fan is van het werk van de Deens-Ijslandse kunstenaar Olafor Eliasson kan best reeds tickets bestellen naar Montréal. Daar houdt hij tot 9 oktober in het Musée d’Art Contemporain een overzichtstentoonstelling rond zijn interactieve werk, Multiple Shadow House, waarin de toeschouwer steeds centraal staat en hij wordt uitgenodigd om in de werken zelf te stappen om er met het licht, de bewegingen en de ruimtelijke omgeving te experimenteren.

Water en licht

Het werk van Olafur Eliasson is vaak van nature ontastbaar: hij speelt met licht, optische illusies, wetenschappelijke principes en weerselementen. In deze tentoonstelling spitst hij zich echter toe op water en licht.

De tentoonstelling begint en eindigt met twee werken waarin water lichteffecten creëren die een soort contradictie wil creëren tussen verschillende tijdslijnen: Big Bang Fountain uit 2014, en Beauty uit 1993. Het centrale werk, waarnaar de tentoonstelling is genoemd, is een soort huis waarvan de wanden met schermen zijn bekleed. Op twee van deze wanden worden de schaduwen van de bezoekers geprojecteerd vanuit verschillende invalshoeken, en in verschillende kleuren.

Tot slot toont de tentoonstelling Your space embracer uit 2004, dat recent door het MAC gekocht werd. Hierin wordt licht op een opgehangen ring gericht, en is het de grillige reflectie ervan op de muren en het plafond die de verrassende wisselwerking tussen het licht en zijn omgeving bestudeert.

… niet te missen mocht u in de buurt zijn, maar indien dit niet het geval is hierbij alvast een voorproefje:

 

eliasson1

eliasson3

eliasson4

eliasson5

eliasson6

eliasson2

 

De tentoonstelling Multiple Shadow House loopt nog tot 9 oktober in het MAC, Montréal. Klik hier voor alle info!


Lees ook:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op