10,000,000 bezoekers in 2018. Het Louvre breekt alle records

Je mag het Louvre zo langzamerhand het lievelingsmuseum van de mensheid gaan noemen. In 2018 brak het alleszins een aantal wereldrecords. Zo kwamen er vorig jaar maar liefst 10 miljoen mensen over de vloer in het paleis, al moet gezegd dat de meesten ervan -500,000- er kwamen voor de tentoonstelling van Delacroix, op zich al een record.

Er zijn verschillende redenen voor dit record. De aanwezigheid van de Mona Lisa blijft een publiekstrekker, maar ook de opening van een ‘bijhuis’ in Abu Dhabi dit jaar zorgde voor wat extra publiciteit, om maar niet te spreken van de impact van de videoclip die Beyoncé en Jay Z maakten in het Louvre (we smijten het even in de groep onderaan dit artikel, voor mocht u het gemist hebben en interesse hebben in het genre). De clip werd al 150 miljoen keer bekeken, er is dus nog een weg te gaan voor het Louvre.

Niet dat ze om ideeën verlegen zijn. Zo zal er dit jaar elke zaterdag een gratis nocturne plaatsvinden in het museum. Niet zeker of dit de ellendige wachtrijen en het voortdurend koppenlopen in elke interessante zaal zal verhelpen. Ik vermoed van niet…

 

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op