Kunst zonder beperkingen… ontdek het kunstenaarsduo Chérif & Geza bij Galerie Solo vanaf 4 januari

Kunst maken zonder enige beperkingen, zonder consessies, zonder taboe’s. Het is wellicht de natte droom zijn van menig kunstenaar. Het moet echter aartsmoeilijk zijn als kunstenaarskoppel, wanneer je aan dezelfde werken werkt en je steeds rekening moet houden met de visie en gemoedstoestand van je wederhelft. Het vergt een tomeloos vertrouwen in en respect voor elkaar, kan ik me zo inbeelden.

Op 4 januari opent bij Galerie Solo in Antwerpen de tentoonstelling met werk van Chérif en Geza, het Frans-Duitse koppel dat met hun street-art achtige doeken de grenzen verkennen van de artistieke vrijheid. Authenticiteit en intuïtie lijken hun enige leidraad te vormen. Maar voor de rest spat hun werk van spontaneïteit, al is dit soms slechts schijn: zoals de reportages hieronder aangeven gaat er vaak veel denkwerk, discussie en meditatie gepaard met hun artistieke praktijk. De uitkomst is steevast verrassend, om het even het thema dat ze behandelen, dat kan variëren van actualiteit tot de emanatie van hun innerlijke kwellingen.

Een interessante ontdekking alvast, van 4 januari tot 10 februari te zien bij Galerie Solo. Klik hier voor alle info!

En geniet intussen mee van de twee (Franstalige) interviews van de kunstenaars in hun uitzonderlijk atelier in Duitsland, die mooi de intense dynamiek weergeven tussen de twee kunstenaars:

 

 

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X