‘A day in the life’: ontdek de winnaar van onze open call!

In juni lanceerden we een open call voor kunstenaars, met de vraag om op één pagina uit te beelden hoe hun ‘typische dag’ als kunstenaar eruitziet, en de belofte aan de winnaar om diezelfde pagina in het nieuwste magazine van TheArtCouch te publiceren. In een vorig bericht kon je reeds de runners-up ontdekken, maar het is hoog tijd om de winnaar bekend te maken:

(tadâââm)

De redactie koos overtallig voor de inzending van Joost Gevaert. De reden voor deze keuze? Een combinatie van eenvoud en diepgang, die doet nadenken over de volheid en (soms) leegte van het kunstenaarsbestaan. Een reflectie over de angst en de voldoening die ermee gepaard gaat, in een eenvoudig, frappant beeld vervat. Je voelt er de permanente aarzeling van de kunstenaar, de vermoeiende reeks beslissingen die hij moet nemen tijdens de opbouw van zijn werk, het denkwerk ook, net als de afstand die hij ervan moet nemen om uiteindelijk aan het werk te gaan.

Het bleek de inzending die ons het meest tot nadenken aanzette over de essentie van het kunstenaarschap.

Ontdek ook ander werk van Joost Gevaert op zijn website, en nog veel meer andere kunstenaars in het derde magazine van TheArtCouch, nu beschikbaar!

Joost Gevaert, wit doek 30×40 ** lege ruimte IV | olie op doek 2019 | 30×40

Author: Annelies & Frederic

Share This Post On

2 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X