Alternatieven om van kunst te proeven in coronatijden

Musea, culturele centra, galerijen, ze sluiten noodgedwongen de deuren, of laten bezoekers slechts met mondjesmaat toe. Het zijn barre tijden, niet enkel voor hen, maar zeker ook voor de kunstliefhebber. Drie weken zonder kunstbeleving. Een ramp, toch?

Er bestaan alternatieven, uiteraard. Het is misschien een goed ogenblik om een goed boek door te nemen, of om meer dan 100 hedendaagse kunstenaars in België te ontdekken in TheArtCouch Magazine.

Een ander alternatief bestaat er in om musea online te bezoeken. Zo heeft Google Arts and Culture reeds een 500-tal musea over heel de wereld in detail in kaart gebracht. Op de website kan je in alle gemak de collecties bekijken van onder meer het MoMA, het Rijksmuseum, Uffizi Galllery of het Musée d’Orsay, en een stukje kennis opdoen aan de hand van de uitstekende uitleg bij elk van de werken. Let wel: vaak is het niet de volledige collectie die je er kan vinden. Zo zal je in het Uffizi slechts 156 werken terugvinden, een beetje magertjes vergeleken met de meer dan 154,000 werken die je in het Rijksmuseum zal vinden. Ook de manier van navigeren kan verschillen van museum tot museum. Sommige bieden een echte 360° inkijk in het museum, met mogelijkheden om in te zoomen op een specifiek werk, anderen houden het bij een statische presentatie van de werken.

Hier ben je al een weekje mee zoet. Maar op prentjes klikken gaat vroeg of laat ook vervelen. Heb je zin om in je luie zetel te blijven? We selecteerden hier alvast de tien beste films over kunstenaars, van Modigliani tot Frida Kahlo. Heb je al deze films bekeken, dan rest er nog de mogelijkheid om een aantal goede Podcasts over kunst te volgen. The Artist Network somde de 12 beste casts op over verschillende thema’s die met kunst te maken hebben (klik hier).

Nog niet genoeg? Blijf ons volgen via Facebook of de wekelijkse nieuwsbrief! We blijven u verrassen met nieuwe ontdekkingen en inzichten, zo hoeft u de quarantaine niet zonder kunst door te komen.

Veel sterkte en geduld aan al onze lezers.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. goede info ! met dank !

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X