“Anatomie van de schoonheid”, een kans om het nieuwe kunstproject van Bart Ramakers te steunen

Wanneer fotograaf Bart Ramakers aan een nieuw project werkt is het steeds uitkijken. Als er iemand duizenden -vaak mythologische- verhalen, referenties en ideeën in een enkele foto kan vatten, dan is het hem wel. Zijn nieuwste reeks kent voor zijn doen een heel eenvoudig uitgangspunt: de figuren van De Tarot kaarten. Niettemin is het volgens Geert Stadues van Snoecks Bart’s meest ambitieuze project totdusver: “Het werd een wervelende dans van archetypische personages uit de Tarot en uit klassieke mythen. Wie weet schuilt hierin het antwoord op de vraag: kunnen schoonheid en liefde de tijd en de dood overwinnen?”

Is schoonheid iets dat los staat van het leven zelf, of van onze subjectieve perceptie ervan? Een ambitieus uitgangspunt inderdaad.

Uit de making of en de trailer van de fotoshoot hieronder raken we alleszins niet wijzer, daarvoor zullen we de man zelf bij gelegenheid nog eens moeten spreken. Laat het u echter niet weerhouden om het project te steunen! Dat kan op verschillende manieren, van het intekenen op de kalender die ter gelegenheid ervan op hoge kwaliteit wordt uitgegeven (een beperkt aantal gesigneerd), tot geprinte versies van foto’s uit zijn nieuwste reeks. Voor echte fans bestaat zelfs de mogelijkheid om een fotoshoot met Bart te bekomen!

Mocht het u te commercieel overkomen: het geld zal voornamelijk dienen om een tentoonstelling van de nieuwe reeks te financieren in november. Kunst en crowdsourcing, het blijft een interessante combinatie;

Klik hier voor alle info!

 

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op