Andrew Browne wint de Australische Geelong contemporary art prize 2018

Het gebeurt niet vaak dat we de kans zien om over Australische hedendaagse kunstenaars te berichten. Dat ligt niet aan de kwaliteit ervan, maar men kan niet beweren dat ze vaak te zien zijn in onze favoriete musea, dus is het wat moeilijk om hier een oordeel over te kunnen formuleren.

Het helpt dan dat een van de vooraanstaande Australische galerijen om de twee jaar een prijs uitreikt voor het beste werk van een hedendaagse kunstenaar, al kan het de wenkbrauwen doen fronsen dat een kunstgalerij zo’n prijs in het leven roept.

Maar bon, de prijs heeft alleszins de merite om ons het werk te laten ontdekken van een aantal Australische hedendaagse kunstenaars (de volledige lijst van deelnemende kunstenaars vind je onderaan deze post).

 

Interessanter voor de kunstminnaar is wellicht het interview met de curator van de galerij Geelong, Justin Paton, die een analyse maakt van de voornaamste trends in het schilderijen – de integratie en invloed van digitale media erop- maar vooral de redenen waarom de jury Andrew Browne met zijn werk The Awakening heeft uitverkoren tot winnaar van de prijs.

Een mooie analyse van een schilderij, en een leuke ontdekking van kunstenaars aan het andere uiteinde van de aarde…

 

Andrew Browne, The Awakening (2018)

Deelnemende kunstenaars:

Natasha Bieniek, Seth Birchall,Amber Boardman, Andrew Browne, Jon Campbell,Nancy Constandelia, Yvette Coppersmith, Ann Debono, Troy Emery, Emily Ferretti, Patrick Francis,Nyarapayi Giles, Peter Graham, Camille Hannah,Katherine Hattam, Euan Heng, Gregory Hodge, Carissa Karamarko, Madeleine Kelly, Mason Kimber, Anna Kristensen, Darren McDonald, Laith McGregor, Fiona McMonagle, Amanda Marburg, Sam Martin, Tully Moore, Jan Murray, Louise Paramor, Sally Ross,Huseyin Sami, Andrew Taylor, Kate Tucker, Sharon West, Bradd Westmoreland and Alice Wormald.

View the exhibition catalogue online.

Frederic De Meyer

Frederic De Meyer

Art crunches: Bernard Frize, Banksy, Zou, Chinese art, MadC, Dan Witz
Frederic De Meyer

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op