Antony Hudek is de nieuwe directeur van het museum Dhondt-Dhaenens in Deurle

De Raad van Bestuur van het museum Dhondt-Dhaenens heeft Antony Hudek (°1976, Genève, woont in Gent) benoemd tot Algemeen Directeur van het museum Dhondt-Dhaenens (MDD). Hudek zal vanaf 17 februari de algemene leiding overnemen van Joost Declercq die meer dan 10 jaar het museum leidde en pensioengerechtigd is.

Hudek is de voormalige directeur van de kunstruimte Objectif Exhibitions in Antwerpen en staat tot op heden aan het hoofd van het internationale postgraduaat programma Curatorial Studies, een samenwerking tussen KASK School of Arts, S.M.A.K. en de Universiteit van Gent. Eerder was hij al tewerkgesteld als curator in het M HKA, in Raven Row en in Tate Liverpool. Naast zijn ervaring als uitgever, curator en onderzoeker heeft Hudek ook een doctoraat in kunstgeschiedenis aan het Courtauld Institute of Art, University of London.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, Jan Steyaert, prijst Hudek vooral omwille van zijn leidinggevende kwaliteiten, zijn ervaring in hedendaagse kunstruimtes in Vlaanderen en in het Verenigd Koninkrijk en zijn gestructureerde aanpak.

Hudek wil het museum Dhondt-Dhaenens naar een volgend hoofdstuk leiden door de troeven van het MDD extra in de kijker te plaatsen. De visie van Hudek voor het museum is dan ook om een nog breder publiek aan te trekken en het regionale, nationale en internationale bereik te vergroten.

Het museum Dhondt-Dhaenens heeft een ongelooflijk potentieel, in het hart van het rijke culturele gebied waar de Latemse School is  ontstaan. Sinds 1967 wordt het museum geleid door een traditie van durf. Mijn visie voor het museum is om voort te bouwen op dit erfgoed met enerzijds historische tentoonstellingen waarin de collectie centraal staat en anderzijds hedendaagse kunsttentoonstellingen gericht op een breed publiek. Daarnaast wil ik het onderzoeksprofiel van het museum versterken en The Wunderkammer Residence en de Woning Van Wassenhove breder onder de aandacht brengen en het vertrouwen met de buurt en gemeente herwinnen.

— Antony Hudek, nieuwe directeur van het museum Dhondt-Dhaenens

Op zondag 1 maart openen in het museum Dhondt-Dhaenens twee solotentoonstellingen van Gary Hume en Francis Upritchard (hier meer informatie). Antony Hudek zal dan ook officieel worden voorgesteld als nieuwe directeur.

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X