Belgische galerie Sofie Van de Velde wint prijs voor meest innovatieve Europese galerie

De Antwerpse Gallery Sofie Van de Velde heeft op de openingsavond van de kunstbeurs Art Basel, de prestigieuze Innovation and Creativity Award in de wacht gesleept. De prijs eert de meest innovatieve en creatieve Europese galerie van het moment en werd uitgereikt door Marc Spiegler, de algemene directeur van Art Basel.

De European Gallery Awards van de Federation of European Art Gallery Association is opgericht om het werk van uitmuntende Europese galerieën en hun belang voor kunst zichtbaarder en waardevoller te maken. De jury prees Sofie Van de velde voor haar creativiteit, haar inspirerend enthousiasme en vooral voor haar gerichte manier van samenwerking – een uitdaging in deze steeds complexer wordende kunstwereld. Zo werkt ze regelmatig samen met andere – Belgische en internationale – galerieën en opende ze in mei 2017 samen met Jason Poirier dit Caulier van Plus-One een nieuwe ruimte op het Antwerpse Nieuw Zuid, waar ze de ontvangstruimte en back-office delen. Samen met PLUS-ONE Gallery deelde Sofie Van de Velde ook een booth op de jongste editie van Art Brussels.

Sofie Van de Velde opende haar galerie in 2013 in Antwerpen. Door haar ervaring in het begeleiden van kunstenaars, heeft Sofie Van de Velde gekozen voor een procesmatige promotiegalerie, met een mix tussen gekende, maar ook beginnende binnen- en buitenlandse kunstenaars.

Alvast een dikke proficiat aan het team!

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X