Bezoek een tentoonstelling vanuit je luie bioscoopstoel

Kinepolis is de plek waar je alleen de voor de hand liggende blockbusters kunt bekijken? Niet helemaal. Met ‘Kunst in de cinema’ tekent de bioscoopketen in op een internationaal circuit van kwalitatieve films over kunst, gemaakt door Eos, Exhibition on screen. De serie werd exclusief voor de bioscoop gefilmd, op de tentoonstellingen zelf en op locatie. Zo zie je niet alleen de werken van Monet van heel dichtbij en op groot scherm, maar ook de plekken waar hij zijn inspiratie haalde.

Pablo Picasso, ‘Moeder en kind’, 1904

 

Heel gedurfd is de selectie niet, maar we bevinden ons hier natuurlijk ook niet in een arthouse cinema. Vanaf december passeren na Monet achtereenvolgens Degas, Picasso, Rembrandt en Van Gogh de revue. ‘Degas – Passion for perfection‘ neemt je o.m. mee naar het Fitzwilliam Museum in Cambridge, thuishaven van een uitgebreide verzameling werken van Degas. ‘Young Picasso‘ zoomt in op de jonge jaren van de grootmeester en de kiem van zijn buitengewone artistieke activiteit. ‘Rembrandt‘ laat je meegenieten van een historische tentoonstelling die liep in de Londense National Gallery en het Rijksmuseum in Amsterdam. ‘Van Gogh & Japan‘ ten slotte neemt je mee naar de opgemerkte, gelijknamige tentoonstelling in het Van Gogh Museum, die liep in de lente van dit jaar.

Een tentoonstelling bezoeken vanuit je luie bioscoopstoel is natuurlijk niet hetzelfde als de verf van dichtbij zien dansen op het doek. Dit geniet nog steeds onze voorkeur. Maar deze reeks kan een mooie aanvulling zijn op je echte museumbezoeken en misschien her en der een culturele leemte opvullen. Het perfecte tijdverdrijf voor een gure wintermiddag of -avond.

Klik hier voor meer info over het programma 2018/2019

Degas et Evariste de Valernes, ca. 1865

 

Rembrandt van Rijn, Het Joodse bruidje, ca. 1665-1669

 

Vincent van Gogh, ‘Portret van père Tanguy’, 1886-1887

 

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X