Kunstenaar met een missie. Daan Roosegaardes Waterlicht in Toronto

Het dromerige landschap van Studio Roosegarde was eerder al op het Museumplein in Amsterdam te zien, waarna het aan een wereldreis begon. Een immersive experience in de zuiverste zin van het woord.

Boven het hoofd van de bezoekers vormt een spel van bewegend licht en lenzen een soort wateroppervlak. “Waterlicht” creëert een soort virtuele Aurora Borealis. Mooi. Poëtisch. Inpalmend. Maar vergis je niet: Roosegarde heeft een dringende boodschap met zijn werk. Het virtuele water staat ter hoogte van het zeeniveau mocht de opwarming van de aarde uit de hand lopen. Een aanklacht dus, een poging om de mens bewust te maken van hoe hij omgaat met de natuur. De schoonheid die de installatie uitstraalt staat dan weer voor propere lucht, water en energie.

Een werk dat gesmaakt wordt. Op sommige avonden kwamen meer dan 60.000 mensen samen om het werk te beleven. Of het een impact heeft valt nog af te wachten, maar bon, kunstenaars met een boodschap: We like!

Eind vorig jaar was zijn installatie nog te zien in Toronto. Dus mocht je het werk nog niet hebben gezien, of beleefd, geniet het hier met de reportage over het evenement:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X