David Bowie en het Rubenshuis

David Bowie verzamelde tijdens zijn carrière niet alleen gouden platen, ook zijn kunstcollectie getuigde van een goede smaak. De recente verkoop van 350 van deze werken bij het Londense Sotheby’s leverde niet minder dan 40 miljoen euro op, 25 miljoen meer dan geschat.

Bowie Collector – 10 Nov 2016 Evening sale – Sotheby’s London : photo credit: © Sotheby’s, Bowie portrait by Gavin Evans

‘Air Power’ van Jean-Michel Basquiat ging met de hoofdprijs lopen met een opbrengst van bijna 8 miljoen.  In de Bowie-collectie bevond zich ook een monumentaal altaarstuk van Jacopo Tintoretto (1518-1594). De koper kondigde meteen na de veiling aan dit werk in langdurige bruikleen aan het Rubenshuis te geven. Vanaf de lente 2017 zal Tintoretto’s werk dus in al zijn glorie te bewonderen zijn in het Antwerpse Rubenshuis. Na de ‘Verborgen Van Dyck’ (Studie voor het hoofd van een Brussels magistraat) en een herontdekt Zelfportret van Anthony van Dyck pakt het museum opnieuw uit met een publiekstrekker van formaat.

Lot 38 Tintoretto The Angel Foretelling St Catherine of Alexandria of Her Martyrdom – photo credit: © Sotheby’s

 

Author: Yves Joris

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op