De ‘defiguratieve’ portretten van Wes Naman… alleszins een bevreemdend zicht

Creativiteit komt vaak bij toeval – serendipiteit weetuwel. Toen de Amerikaan Wes Naman vier jaar geleden met zijn assistent bij het inpakken van Kerstcadeaus wat begon te sollen met plakband, gaf dit hem een idee. Een idee dat uitmondde in een serie portretten die hij, hoe toepasselijk, “Scotch Tape” noemde, waarin vrijwilligers hun gezicht lieten behandelen met, welja, plakband.

Het resultaat is alleszins zodanig hilarisch dat Wes Naman, die in het dagelijkse leven professioneel fotograaf is, amper bijkomende retoucheringen nodig had. “What I’m ultimately aiming for with my work is to create a catalyst to help people see the world a little differently”, kunst als uitnodiging om de wereld, en bij uitbreiding de mens, door een andere bril te zien… Daar is hij met deze reeks toch alleszins in geslaagd. Of het blijvende kunst oplevert is een andere vraag, maar ondertussen heeft hij ons toch doen glimlachen… Dat mag gerust 😉

De man past overigens nog andere technieken toe dan Scotch tape om zijn effect te bekomen… hier doet hij hetzelfde met rubbertouw:


Ontdek meer op Wes Naman’s website, klik hier!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X