De existentiële vragen van Choi Xooang

Veel bevreemdender dan de Zuid-Koreaan Choi Xooang kan beeldende kunst amper worden. De beelden van Xooang zullen op het eerste zicht als beangstigend, of op zijn minst spookachtig overkomen, nochtans zijn ze gemaakt uit een diepe bezorgdheid om ‘la condition humaine’. Met zijn werk stelt hij systematisch existentiële vragen. Het beeld dat hij van de mensheid ophangt is niet meteen fraai: “lost; deficient; paranoid; and deprived of free will – and violence hidden beneath the rationality of society also explore ontological questions about human existence and identity“.

Daarom niet noodzakelijk een pessimist. “When something looks wrong or sick in everyone’s view, it can be healed by collective efforts. There will be a solution“. De wederopstanding van Zuid-Korea na de verwoestingen van de oorlog, die hij niet gekend heeft, zullen hem niet vreemd zijn.

Zijn werken zijn hyper-realistisch, in de kleinste details uitgewerkt en met een wonderbaarlijke vleselijkheid, terwijl het geheel surrealistisch oogt, lichamen die in elkaar -of in andere objecten- overgaan…

Fascinerend…

xooang1

xooang3

xooang-yatzer3

xooang-yatzer4

xooang-yatzer2

xooang-yatzer

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. En waar zijn die beelden te zien?

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X