De grootstad als inspiratiebron (#3): Geoffrey Johnson

De grootstad… Waanzinnig en poëtisch, mysterieus en eindeloos gevarieerd.

Nu goed, dit kan je ook van de natuur zeggen. Niettemin, de grootstad vormt onmiskenbaar een mooie inspiratiebron voor talrijke kunstenaars. Deze zomer gaan we op zoektocht naar kunstenaars die zich door de grootstad laten inspireren. Deze week nemen we een kijkje in het werk van:

Geoffrey Johnson

Het werk van Geoffrey Johnson oogt bijna abstract hoewel het duidelijk geïnspireerd is door de stad, meestal New York en Parijs overigens. Zijn monochrome composities zijn weliswaar gebaseerd op persoonlijke waarnemingen, impressies van de stad, maar bij het schilderen gaat hij eerder intuïtief te werk.

Het idee voor de sepia-kleuren in zijn werk werd hem ingebracht door oude foto’s die hij toevallig vond. De combinatie tussen een aantal impressionistische invloeden -Caillebotte en Degas zijn niet ver weg, en zijn figuren hebben iets weg van Giacometti- en zijn fascinatie voor zowel de stad als de personages -al worden die geanonimiseerd- biedt het hem een mogelijkheid om te reflecteren over de stad en de inwoners ervan, al is dit een zeer persoonlijke visie, gezien zijn werken volgens hem een culminatie vormen van “a thousand different decisions, thoughts and feelings”.

Geniet even mee:

johnson10

johnson7

johnson6

johnson1

johnson12

johnson5

johnson3

johnson2

© Geoffrey Johnson

 

(Johnson zelf heeft geen website, maar je kan hem terugvinden bij PrincipalGallery en HubertGallery)


Lees ook:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Prachtig werk!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X