De grootstad als inspiratiebron (#6): Kim Cogan

De grootstad… Waanzinnig en poëtisch, mysterieus en eindeloos gevarieerd.

Nu goed, dit kan je ook van de natuur zeggen. Niettemin, de grootstad vormt onmiskenbaar een mooie inspiratiebron voor talrijke hedendaagse kunstenaars. Deze zomer gaan we op zoektocht naar kunstenaars die zich door de grootstad laten inspireren. Deze week nemen we een kijkje in het werk van:

Kim Cogan

Naar eigen zeggen zal hij met het onderwerp van zijn kunst Kim Cogan nooit uitgeput geraken. Hij schildert de Amerikaanse, drukke, grootsteden als New York, Chicago en San Francisco, maar zeer zelden zul je er een figuur in zien, misschien hier en daar een schim. De stad zelf is het subject, maar niet als een kille, uit beton opgetrokken externe entiteit, Kim slaagt er wonderwel in van de stad tot een personage om te dopen, met specifieke emoties en aspiraties die zich uitdrukken door de specifieke lichtinval.

Niet voor niets schildert hij soms dezelfde plek meerdere malen, gewoon omdat ze plots een andere indruk maken op hem… Het is alsof de stad zijn persoonlijke emoties dient uit te drukken…

 

cogan10

cogan_

cogan_kimcogan4

cogan_williamsburg_at_midnight

city_cogan_williamsburg_midnight

city_cogan_edge_of_the_tl

city_cogan_dusk

city_cogan_brooklyn_summertime

© Kim Cogan

 

Onlangs deed hij nog mee aan de groepstentoonstelling ‘Moleshkine Project VI’, maar zijn werk is steeds te vinden bij Henoch Gallery in New York (klik hier), of via zijn website (klik hier)


Lees ook:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X