De ‘making of’ van een hyperrealistisch schilderij… fascinerend!

Met regelmaat van de klok bericht ik hier over kunstenaars die zich op ‘hyper realisme’ toeleggen (klik hier mocht je ze gemist hebben). Nu goed, over of dit al dan niet kunst is kan eindeloos gediscussieerd worden. Een nagenoeg fotografische weergave van de realiteit (re)produceren, waar ligt de creativiteit, de inspiratie, de bezieling? Moeilijk debat… Maar het vormt wellicht een verklaring voor het feit dat een groot aantal van hen een extra, soms magisch-realistische toets aan hun werk toevoegen.

Wat ook je mening mag zijn in dit debat, je zal alvast niet kunnen twijfelen aan de ambachtelijke prestatie van deze kunstenaars. En mocht je daar ook al aan twijfelen, dan zullen deze video’s over het werk van de Italiaan Emanuele Dascanio je naar alle waarschijnlijkheid overtuigen.

Een conclusie alvast, het is een tijdrovende bezigheid…

 

 

Krijg je er niet genoeg van? Bekijk dan de ‘making of’ van dit meesterwerkje, dat een slordige 850 uren in beslag nam… Op Youtube of Vimeo vind je overigens nog talrijke voorbeelden, voor mocht je er ècht niet genoeg van krijgen…

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op