De moeilijke moeder-dochter relatie, een uitgangspunt voor heel speciale kunst

De Amerikaanse fotografe Viki Garcia heeft wel een heel bijzondere manier gevonden om de -moeilijke- relatie met haar moeder in kunstvorm te gieten. Niet dat deze relatie bijzonder traumatisch was, haar moeder blonk in haar kindertijd voornamelijk in afwezigheid uit. Dat de moeder moedwillig meewerkte aan het project bewijst, hopelijk toch, dat het uiteindelijk goed gekomen is tussen die twee. Of alleszins dat de moeder over een gezonde dosis humor beschikt.

In dit project, ‘Mother Milk’ trokken ze zich terug in de woonplaats van Viki, en schilderden alle objecten in de foto’s, inclusief henzelf, eigenhandig in een melkachtig wit.

Verrassend is het resultaat alleszins. Met titels als “After the age of 35 you should consider freezing your eggs” (2014), “Viky sit up straight! Viky elbows off the table!! Viky don’t talk with your mouth full!” (2014) en “Me!Me!Me!Me!Me!” (2015) biedt ze een originele, doch niet van enige introspectie en catharsis gespaande visie over de soms moeilijke relatie tussen moeder en dochter…

Het ontdekken waard alleszins:

viky_garcia5
viky_garcia1

viky_garcia2

viky_garcia3
viky_garcia8

viky_garcia7

Ontdek meer werk van Viky op haar website!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X