Drie bijzondere fotografes om te ontdekken

Bij TheArtCouch hebben we een zwak voor fotografie als kunstvorm. Uitleggen waarom zou ons hier te ver brengen, maar vast staat dat we deze passie regelmatig trachten over te brengen op onze lezers (voor zover nodig), door regelmatig onze ontdekkingen op de website te delen. Mocht je voorgaande posts gemist hebben kan je die nog steeds terugvinden op onze pagina speciaal gewijd aan fotografie (klik hier).

Hierbij de drie fotografen die ons de laatste weken wisten te raken.

Alicia Savage

In haar serie ‘Destinations’ reist de Amerikaanse fotografe Alicia Savage om – het is per slot van rekening haar specialiteit – zelfportretten te nemen. Soms laat ze zich inspireren door de toevallige ingevingen die de omgeving haar leveren, maar even vaak zijn het concepten die ze eerst heeft uitgetekend. Haar gezicht laat ze (zoals steeds) verborgen, opdat iedereen een eigen invulling zou kunnen geven van wat ze zien, en hun eigen ervaring erin projecteren.

‘Destinations’ is overigens een werk in permanente ontwikkeling, bezoek haar website om haar verhaal te volgen!

foto_Alicia-Savage_012

foto_Alicia-Savage_122

foto_Alicia-Savage_142

foto_Alicia-Savage_152

foto_Alicia-Savage_202

 

Ramona Zordini

Wie onze berichten nauwlettend volgt zal het opgevallen zijn dat water bij heel wat kunstenaars een dankbaar onderwerp vormt (of is het een middel?). Dit is ook het geval voor  de Italiaanse Ramona Zordoni, die in haar serie ‘Changing Time’ een studie voert naar hoe het lichaam zich verhoudt tot de attitudes en de gevoelens van de mens.

zordini100

zordini12

zordini11

zordini3

zordini1

zordini10

 

Eda Emirdag

Het kan niet makkelijk zijn om in een moslimland, laat staan in Turkije, de vrouw een ‘eigen’ stem te geven. De Turkse Eda Emirdag probeert in haar serie “Secret of water ii” vanuit het oogpunt van de vrouw een hele resem aan gevoelens weer te geven “beauty, paradox, conservatism, depression, dreams“. “Secret of Water ii” is een serie uit 2014, haar ander werk kan je terugvinden op de website: klik hier.

emirdag1

emirdag2

emirdag3

emirdag4

emirdag5


Lees ook:

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X