Een boodschap van hoop van David Hockney: ‘The world is beautiful’

Je moet het maar durven om temidden van alle miserie en onzekerheid een boodschap van hoop te brengen. Misschien hebben we daar juist kunstenaars voor nodig. In welks geval: wie zou dit beter kunnen doen dan de 82-jarige David Hockney?

Aan het begin van de lockdown liet hij nog een iPAD-tekening op de wereld los, met als titel Do Remember They Can’t Cancel the Spring. Een boodschap die hij oppikte in een televisiedebat, waarin een optimistische filosoof werd gevraagd wat er zo positief kan zijn aan de (nabije) toekomst. Hij antwoordde laconiek: Well, the arrival of spring.

We kunnen blijven kijken naar de huidige -voor velen heel reële- problemen en uitdagingen, maar de kunstenaar nodigt ons uit om ook een ander perspectief in acht te nemen: The world is very, very beautiful if you look at it. But most people don’t look very much. They scan the ground in front of them so they can walk, but they don’t really look at things incredibly well, with intensity. I do, and I’ve always known that.

Onverbeterlijke optimisten… misschien hebben we er meer van nodig.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

2 Comments

    • Danku voor deze positieve boodschap, helpt in deze moeilijke tijden 🙂

      Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X