Een fenomeen, deze jonge Hongaarse fotografe…

Het mag gerust een trend genoemd worden bij (heel) jonge kunstenaars: velen laten de ‘klassieke’ manieren om zichzelf te promoten helemaal links liggen. Geen websites meer, geen officiële vertegenwoordiging of mogelijkheden tot contact. Het lijkt er zelfs soms op dat ze helemaal geen promotie zoeken. Je vindt ze wel terug op Facebook of -nog vaker- op sharing sites als Flickr en Tumblr, maar zelfs deze media gebruiken ze slechts sporadisch.

Neem het voorbeeld van deze jonge surrealistische Hongaarse fotografe Noell Oszvald. 9,000 volgers op Flickr, meer dan 30,000 (enthousiaste) fans op Facebook, en een link naar een of ander duister kunstenaarscollectief. Alvast een fenomeen dat ik eens verder moet onderzoeken.

Het museum My Modern Met is er alvast in geslaagd om Oszvald kort te interviewen. De kunstenaar is al even mysterieus als haar werk. Ze geeft zo weinig mogelijk informatie over haar werk, want ze wil dat kijkers er hun eigen verhaal kunnen bedenken. Dat is meteen waarom ze ervoor kiest om in zwart-wit te werken: kleuren zouden slechts een afleiding vormen voor haar conceptuele ideeën.

Behoorlijk knap, al zeker als je bedenkt dat Oszvald slechts een jaar voordat deze foto’s gemaakt werden voor het eerst een foto-apparaat in handen kreeg…

oszvald-5

oszvald2

oszvald3

oszvalt1

oszvald9

Ontdek meer van Oszvald op haar Facebook pagina, of op Flickr.

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op