Een ‘immersive experience’… nieuw digitaal museum in Parijs dompelt je onder in bekende werken

Het kersvers museum is intussen een viertal maanden jong, maar mocht je er nog niet van gehoord hebben: maak kennis met het eerste digitale ‘immersive‘ museum in Parijs, het ‘Atelier des Lumières’. 140 projectors die beelden projecteren op 3,300 vierkante meter dompelen je onder in de fijnste details van moderne kunstenaars, van op de grond tot op de 10 meter hoge muren. Genoeg om je het gevoel te geven werkelijk in het universum van de kunstenaars te treden.

Voor de eerste tentoonstelling kozen de curatoren voor het werk van Gustav Klimt, niet enkel omwille van zijn internationale bekendheid, maar tevens omdat zijn kunst zich makkelijk leent voor dit nieuwe digitale medium. Het breed kleurenpalet van de kunstenaar zorgt alleszins voor een levendige sensatie doorheen het museum. De huidige tentoonstelling loopt tot eind oktober, naar alle waarschijnlijkheid zal volgend jaar een tentoonstelling lopen over de Franse impressionisten…

Een geheel nieuwe manier om kunst te beleven, alleszins, en zeker een uitstapje waard wanneer je in Parijs bent. Het atelier bevindt zich in 38 Rue Saint-Maur, op wandelafstand van de Père Lachaise. Klik hier voor alle info, en geniet intussen van de sfeerbeelden en reportage hieronder:

 

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Een zelfde montage was al te zien in de “Carrières des Lumières” in Les Baux-de-Provence. Schitterend.

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op