Een kijkje in het schetsboek van… David Hockney

Trouwe lezers weten het wellicht al, ik heb een kleine zwak voor schetsboeken. Ik mocht reeds berichten over een de schetsboeken van een aantal hedendaagse Belgisch kunstenaars (klik hier mocht je ze gemist hebben), maar wat met de grootheden uit de kunstgeschiedenis?

Deze week nemen we een kijkje in het schetsboek van David Hockney, meer bepaald het schetsboek dat hij enkel jaren terug vulde wanneer hij terugkeerde naar de streek van zijn jeugd, East Yorkshire. Hij liet even zijn iPad, die hij de laatste jaren intensief gebruikt voor zijn schetsen, links liggen om terug het vertrouwde papier met inkt en waterverf te verrijken. Hij gaat weliswaar snel tewerk, gezien hij een specifieke lichtinval of emotie vast wil leggen, maar gezien hij de streek door en door kent is snelheid hier geen nadeel. Kenners van de streek zullen de omgeving dan ook onmiddellijk herkennen…

De schetsen zijn overigens ook in boekvorm uitgegeven, 43 schetsen op 92 pagina’s. Een hebbedingetje voor de die-hard fans van Hockney… Hierbij alvast een voorsmaakje:

 

hockney_yorkshire2

hockney_yorkshire3 hockney2 hockney3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. paul van hees,,turnhout,,,,heft ongelofelijk prachtige schetsboeken

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op