Een sterk opkomend talent in de street art: ontdek het werk van Hush

Het voelt aan als een open deur intrappen: street art is al lang het stadium van illegaal nachtwerk voorbij. Sommige street artists hebben een ware cultstatus verworven -neen, niet enkel Banksy-, en ze kunnen nu ook al in musea of in galerijen gevonden worden. Of het dan nog ‘street art’ is, is de vraag. En of een gewetenschopper als Banksy een plaats behoort te hebben in een museum, een tweede vraag. Hijzelf is er allerminst over te spreken…

Maar het concept street art levert niettemin boeiende resultaten, en de kunstvorm op zich is ook onderhevig aan nieuwe trends. Een van de jonge rising stars uit de discipline mag gerust als voorbeeld dienen: Hush.

Beïnvloed door verschillende culturen -als Brit leefde hij een tijdlang in Japan- en technieken -tekenen, collage, graffiti, …- verkent hij al enkele jaren thema’s als schoonheid en sensualiteit in op Geisha’s geïnspireerde werken. De kleuren zijn traditioneel, al berust de stijl duidelijk op graffiti-techniek, inclusief het taggen.

De mix van al deze invloeden levert boeiend materiaal alvast… Geniet even mee:

hush_111

hush_street1

hush_street10

hush-issa_12

hush-sirens-2012-image-copyrights-dimension-studios

094_G_Space_Dine_Sum16.indd

hush-cleo-le-vel-australia-03-12-web-3

hush112

Hush wordt onder meer vertegenwoordigd door Hang-Up Gallery in London, Kumi Contemporary, Lazarides en The Outsiders Gallery.

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op