Een stukje kunstgeschiedenis, Albert Oehlen en Martin Kippenbergere, de ‘Bad Boys’ van Hamburg

Klaar voor een stukje kunstgeschiedenis? In 1970 ontmoetten twee Duitse kunstenaars elkaar voor het eerst. Het luidde een samenwerking in van twee decennia, waarin de de kunstscène in hun geboorteland grondig op haar grondvesten liet daveren, niet enkel omwille van de kunst die ze maakten, overigens, maar eveneens om hun wangedrag en alcoholgebruik tijdens de talrijke (sommigen zeggen permanente) feestjes die ze afschuimden. Albert Oehlen en Martin Kippenbergere, de ‘Bad boys’ van Hamburg.

Twintig jaar na hun dood, de tijd die volgens Oehlen nodig is voor de kunstmarkt om terug te blikken en de ware aard van de kunst uit het verleden werkelijk te begrijpen, blikt kunstexpert Alex Branzcik van Sotheby’s terug op die periode, en de plaats die beide kunstenaars er in namen. Vast staat dat ze een impact hadden op de kunstwereld uit die tijd en een belangrijk artistiek nalatenschap achterlieten.

Een beetje cynisch voor twee kunstenaars die zich resoluut en compromisloos als anti-establishment profileerden, dat hun werk in 2019 via veilinghuis Sotheby’s wellicht in keurige collecties zijn opgenomen. Maar goed, in ieder geval een boeiend stukje kunstgeschiedenis, ontdek even mee:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X