Egon Schiele, gecensureerd…

Oostenrijk maakt zich op voor de honderdste verjaardag van de dood van een van haar grootste kunstenaars, Egon Schiele. Een grote retrospectieve opent in februari de deuren in Wenen, waarvoor het bureau voor toerisme in november een grootse publiciteitscampagne had voorzien. Ware het niet dat de affiches verboden werden in London, Keulen en Hamburg. De reden? Te schokkend… en dat voor een kunstenaar die 100 jaar geleden stierf!

Tja… De respons van de organisatoren mocht er zijn. Ze lieten de affiches herwerken om de ‘schaamtelijke delen’ te bedekken met de woorden ‘Sorry, 100 years old but still too daring today‘. De hashtag #ToArtistsItsFreedom heeft op Twitter intussen al massaal veel reacties gegenereerd. Of hoe een tegenslag om te buigen tot een voordeel… Ontegensprekelijk zal de actie nog meer nieuwsgierigen naar Wenen lokken.

Overdreven of niet? Laat het ons weten!

schiele

De retrospectieve vindt overigens plaats van 3 maart tot 3 november in het Leopoldmuseum in Wenen. Klik hier voor alle info!

 

Author: The ArtCouch

Share This Post On

9 Comments

 1. make love not war, maar wapens, geen probleem in openbaar . naakt daarentegen ho maar! dit mogen we niet laten gebeuren ! islamisering???? nooit geziene preutsheid ! dit heeft nooit eerder bestaan in onze vrije staten.

  Post a Reply
 2. In 1987, bij Europalia Oostenrijk, tentoonstelling van deze kunstenaar gezien en niemand die daar misbaar bij maakte.
  Wij gaan achteruit ipv van vooruit, of naar rechts?

  Post a Reply
 3. Schande, schande !! Al wat de de jaren 60 hebben bereikt wordt nu vakkundig afgebouwd . En gvd de achterlijke islamcultuur zit er voor iets tussen !! Wij hebben ooit de katholieke indoctrinatie bestreden en nu proberen de achterlijke islamfascisten ons opnieuw de vrijheid van denken te ontnemen !! Godverdomse klootzakken : vrijheid begint waar religie eindigt !!!

  Post a Reply
 4. Beschamend ! Beschaamd zijn bij de ‘afbeelding’ van het menselijk lichaam ? De tempel van het leven.
  Dit is niet alleen preutsheid, maar een verontrustende wending, in ons denken en onze samenleving.
  Deze ideologie wordt ons van buiten Europa opgedrongen !

  Post a Reply
 5. Ik vind het vreselijk dat er schijnbaar een cultuur heerst waarin beperkingen worden gesteld aan kunst. Dit kan toch werkelijk niet. Waar is de tegenbeweging? Ik wil me er heel graag voor inzetten en bij aansluiten!

  Post a Reply
 6. Puritanisme in pure vorm. Something smells rotten nowadays:(

  Post a Reply
 7. Crying for Schiele

  Post a Reply
 8. Mooi hoe kunst discussie kan starten 🙂

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op