En de winnaar is… Claudia Borgogno

Koop voor honderd euro een lot en maak kans op een schilderij van Pablo Picasso ter waarde van één miljoen. Meer dan 50.000 gegadigden keken reikhalzend uit naar de trekking die gisteren in Parijs plaatsvond.

Sinds 2013 zamelt de Franse televisiemaakster Péri Cochin geld in voor goede doelen. Vorig jaar focuste ze met de actie “1 Picasso 100 euro” op de internationale hulporganisatie Care, die zich inzet voor projecten rond proper water in  scholen en dorpen in Madagaskar, Marokko en Kameroen. 

Vanaf 17 oktober 2019 tot  31 maart van dit jaar konden geïnteresseerden een lotje van 100 euro kopen in de hoop eigenaar te worden van Picasso’s stilleven Nature Morte uit 1921. Dit sober olieverfschilderij van 23 op 46 centimeter toont een tafel met daarop een krant en een glas absint. Het werk met een geschatte waarde van één miljoen euro werd geschonken door miljardair en kunsthandelaar David Nahmad, die het werk tot nu toe in zijn privécollectie had.

Liefst 51.140 mensen waagden hun kans en kochten een lot. De loterij vond gisteravond plaats in het veilinghuis Christie’s in Parijs. Gelukkige winnaar werd de Italiaanse Claudia Borgogno. Pittig detail is bovendien dat de dame het lotje cadeau gekregen heeft. Ander pittig detail is ook wel dat Nahmad na de loterij zelf ook 900.000 euro op zijn rekening zag bijkomen. Hij schonk zelf nog wel 100.00 euro aan het project. Met de totale opbrengst van 4.2 miljoen zegt initiatiefneemster Cochin het leven van 200.000 mensen te kunnen veranderen. “Picasso zou een actie als deze fantastisch hebben gevonden, omdat hij iemand was met veel interesse in humanitaire en sociale zaken.”

Author: Yves Joris

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X