surrealistische fotografie… een kunstvorm op zich

Ik hoor u al denken: dankzij Fotoshop is het nu wel erg makkelijk om surreële taferelen te creëren met fotografie. Dit zou oneer aandoen aan pioniers die lang voor Fotoshop, laat staan digitale fotografie, reeds fel experimenteerden met het medium. Denk bijvoorbeeld aan de grote interesse die Magritte had voor het medium, en de honderden bizarre foto’s die hij achterliet.

De huidige garde mag het dan technologisch wat gemakkelijker hebben -of, beter gesteld: meer mogelijkheden hebben-, het neemt niet weg dat ze er knappe werken mee leveren. We geven hier drie voorbeelden die ons zijn opgevallen de laatste weken:

Stefano Bonazzi

surreal_bonazzi5

surreal_bonazzi6

 

Michal Zahornacki

De nog jonge Slovaak Michael Zahornacki kocht zijn eerste toestel pas in 2011, en is voornamelijk met zelfstudie tot de professionele fotografie toegetreden. Zijn meeste bekende reeks had als titel ‘Dream’, toch wel een favoriet thema bij de surrealisten. Op zijn website kan je ook zijn huidig project volgen: Poems.

surreal_michal3

surreal_michal1

surreal_michal2

Anka Zhuravleva

De Russische Zhuravleva raakte via haar moeder heel vroeg in contact met kunst. Haar kinderjaren vulde ze met tekenen,  als volwassene ging ze zich meer toeleggen op schilderen. Ze stelde echter vast dat veel van haar schilderwerken op echte foto’s lijkten, en verkoos het dan maar om als fotografe door het leven te gaan. Gelukkig voor de kijker, zouden we durven stellen…


Lees ook:

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X