Galeries PLUS-ONE en Sofie Van de Velde openen samen een tweede ruimte in Antwerpen

Een nieuwe galerij, dat juichen we steeds toe. Al zeker wanneer het een samenwerking betreft tussen twee galerijen, in een toch krappe Vlaamse kunstmarkt.

Op zondag 14 mei openen op het Antwerpse Nieuw Zuid twee nieuwe galerieruimtes. Jason Poirier dit Caulier van Plus One Gallery en Sofie Van de Velde van Gallery Sofie Van de Velde openen er elk een tweede vestiging, in aanvulling op hun huidige galeries in Berchem.

“De nieuwe galeries, die een gemeenschappelijke ontvangstruimte delen, worden ingebed in een nieuw, levendig deel van de stad, het Nieuw Zuid. Antwerpen blijft voor zowel Jason Poirier dit Caulier als Sofie Van de Velde de kunststad bij uitstek, niet alleen emotioneel (beiden groeiden op in het Antwerpse kunstmilieu en hebben een vader die zijn leven wijdde aan de kunst), maar ook strategisch. Met een rijk historisch verleden en een levendige potentieel op vlak van mode, kunst en gastronomie, geloven beide galeristen dat Antwerpen dé plek is om te ondernemen in de kunst. Binnen deze filosofie staan samenwerking, het delen van kennis en het geloof dat je met meer verder komt, voorop”. Mooi uitgangspunt is dat.

Voor de eerste tentoonstelling zal Gallery Sofie Van de Velde de groepstentoonstelling Wordswordswords presenteren over het gebruik van het woord in kunst. Met werken van onder meer Navid Nuur, Philippe Vandenberg, Joris Van de Moortel, Bruce Nauman, Saâdane Afif, Marie José Burki, Mekhitar Garabedian…

Bij Plus One Gallery opent On.Titled, een solotentoonstelling van de Antwerpse kunstenaar Sergio De Beukelaer. De tentoonstelling is het tweede deel van een tentoonstellingsproject dat begon met de tentoonstelling Sub.Titled (2016). Nu wordt het idee van de ‘monochrome vormen’ verder ontwikkeld.

De eerste tentoonstelling opent op zondag 14 Mei om 15u, Nieuw Zuid, Leon Stynenstraat 21 in Antwerpen.

new_plus-one_installatiezicht-sergio-de-beukelaer_2016

Installatiezicht van Sergio De Beukelaer in 2016, PLUS ONE Gallery

new_sofie-van-de-velde_marie-jos_-burki_-wordswordswords_-2014

Marie-Jos Burki “Wordswordswords”, courtesy Galerie Sofie Van de Velde

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X