Haal je eigen kunstwerk van de muur: Ingrid Godon presenteert op originele wijze nieuw boek

In huiskamers en klaslokalen is Ingrid Godon gekend als de vaardige hand die het populaire duo Nellie en Cezar tot leven wekte. Ondertussen is haar oeuvre steeds verder weg geëvolueerd van het pure illustreren, en heeft ze haar werkveld verruimd van kinderen naar volwassenen. Er waren de opgemerkte samenwerkingen met Paul Verrept voor pareltjes als ‘De bank’ en ‘De wereld’, en met Toon Tellegen voor o.m. ‘Ik wou’, ‘Ik denk’ en ‘Ik moet’, waarmee ze exposeerde in M Leuven en in het buitenland.

Met ‘Dantesken’, haar eerste kunstuitgave, gaat ze nog een stap verder: voor het eerst geen tekst maar beelden die voor zich spreken. Eddie Gudolf in het voorwoord van dit nieuwe boek: “Ingrid Godon bevrijdt zich hier van haar demonen en gaat volledig voor haar kunstenaarschap. Haar wezens – allemaal mensen of toch niet – zijn zelden grotesk maar altijd kwetsbaar, in hun eenvoud toch vol littekens van leven, vol van soms uitvergrootte emoties,  beschadigd en bevlekt, dantesk, maar ook sprookjesachtig en speels. Stukken van mensen. Letterlijk en figuurlijk. Licht en donker. Het zijn wezens die de kijker niet onbetuigd laten maar evenzeer aan stukken rijt, evenzeer zijn eigen littekens laat voelen om er gelouterd uit te komen. Dit is geen boek om snel door te bladeren, het vraagt om een gedoseerde degustatie.”

En die gedoseerde degustatie komt met een extraatje. Wie voorintekent voor het boek, krijgt er voor 345 euro meteen ook een origineel ingelijst werk bovenop. Zelf van de muur te kiezen op de vernissage op 8 december. Dat is dus een beetje spannend, want je weet nooit of jij echt het werk van je voorkeur mee naar huis zal mogen nemen.

100 van de 800 werken in het boek hangen op in D’Oede Schole in Damme, en ondertussen is al meer dan de helft gereserveerd. Op het eind van de vernissage zal de expo er helemaal anders uitzien, nadat iedereen zijn werk van de muur heeft geplukt. Wie ook wil intekenen voor een exemplaar kan dat nog steeds hier: borgerhoff-lamberigts.be/boeken/dantesken-voorintekening-1-2

Vernissage op 8 december om 19u30. Tijdens het Stadsfestival Damme kun je vooraf op prospectie. De tentoonstelling loopt tot aan de kerstvakantie. Open van woensdag tot zondag van 11:00 tot 18:00. Daarna gaat de tentoonstelling op reis.

www.stichtingijsberg.be

borgerhoff-lamberigts.be/boeken/dantesken

 

 

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Verwondering – Aleid Landeweerd - […] en kon het publiek inschrijven op de prints. Eigenhandig haalde ieder z’n kunstwerk bij de vernissage van de muur.…

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X