Het dagboek tot kunst verheven… ontdek het werk van Juanan Requena

Het begint zo langzamerhand een gewoonte te worden in onze omzwervingen doorheen de hedendaagse kunst: de brug slaan tussen boeken en kunst. Neem als voorbeeld Ekaterine Panikanova, die oude boeken als canvas gebruikt voor haar werk, net als, dichter bij huis, Gideon Kiefer tot een tijdje terug. Dagboeken vormen in deze categorie nog specialer materiaal. We zijn de afgelopen jaren reeds een kijkje gaan nemen in de schetsboeken van bekende en minder gekende kunstenaars (klik hier mocht je ze gemist hebben), maar zijn nog lang niet ten einde van onze zoektocht…

Schetsboeken zijn vaak oefenboeken, canvassen om op te experimenteren, of details van een werk verder uit te spinnen. De Spaanse kunstenaar Juanan Requena heeft ook dagboeken als uitgangspunt, maar bij hem vormen ze het werk zèlf, als uiteindelijk kunstwerk. Het dagboek tot kunst verheven dus… Niet enkel inhoudelijk overigens, qua vormgeving maakt Juanan van elk dagboek een uniek stukje verrassend en esthetisch kunstwerk!

Om je een idee te vormen,  blader even mee in zijn dagboek (#48), of bekijk de reportage die over hem gemaakt werd helemaal onderaan. Een heel speciale kunstenaar alleszins:

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

3 Comments

 1. Ben al een hele tijd fan van Juanan Requena. Bedankt voor deze bijdrage, heb ze met veel interesse bekeken. Ook de andere posts over schetsboeken zijn schitterend. Omdat ik zelf veel in schetsboeken werk, ben ik geïntrigeerd door die van anderen ook.

  Post a Reply
 2. Juanan Requena,
  een artiest “dans l’âme”
  hij kijkt naar de wereld met een poëtisch kijk
  hij beleeft “het Leven”
  een bijzonder iemand
  ik heb het geluk gehad hem te leren kennen in mijn verloren plaats in Frankrijk

  Post a Reply
 3. Prachtig werk!

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X