Het snelst groeiende platform voor kunstminnaars in Vlaanderen

Een dik jaar geleden zag TheArtCouch het daglicht. De bedoeling was eenvoudig: een platform bieden om kunst in de brede zin toegankelijk te maken voor een breed publiek. In weekbladen krijgt kunst slechts een tè beperkte aandacht, en de gespecialiseerde pers is vaak net iets te gewichtig om een breed publiek aan te spreken.

TheArtCouch nestelt zich middenin deze beide uitersten. Door begrijpelijk en met passie over kunst te spreken hopen we talrijke kunstminnaars nog meer te betrekken bij het kunst-beleven.

Een onverhoopt succes

Een jaar na datum blijkt alvast dat we in deze missie slagen. Waar we aanvankelijk hoopten 2017 af te sluiten met een duizendtal volgers op Facebook en via de nieuwsbrief, hebben we nu het viervoudige hiervan bereikt. Een onverhoopt succes. Meer nog: met meer dan 6,000 lezers in december is TheArtCouch uitgegroeid tot het grootste platform voor kunstminnaars in Vlaanderen!

 

lezers2016

 

Wat de toekomst biedt

Inhoudelijk zal TheArtCouch ook in de voorzienbare toekomst voornamelijk steunen op de actieve bijdrage van vrijwilligers. Enthousiaste kunstminnaars met een vlotte pen, niet noodzakelijk kunstkènners of –historici. Dit staat garant voor een divers nieuwsaanbod en een verscheidenheid aan zichtpunten, maar ook voor vlot leesbare, toegankelijke artikels.

Tevens lanceerden we de laatste dagen een internationale versie van TheArtCouch (www.theArtCouch.com), die zich uitsluitend zal toeleggen op Belgische hedendaagse kunstenaars. België kent een rijke traditie van kwalitatieve, innoverende kunstenaars. De huidige generatie tekent zich zeker in het verlengde van deze traditie. Het wordt tijd om hen een platform te bieden om internationaal in de aandacht te komen.

 

TheArtCouch is een platform voor mensen met een passie voor kunst. Niet enkel de schrijvers hebben deze passie, maar ook de lezers, zo blijkt uit de talrijke positieve reacties die we afgelopen jaar mochten ontvangen. Daarom willen wij ook jou als lezer bedanken voor het enthousiasme met dewelke je dit initiatief volgt.

We hopen alvast jou in 2017 nog meer verrassende en inspirerende kunstontdekkingen te kunnen aanbieden!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

 1. Gefeliciteerd, Frederic.
  Ik ben een trouwe lezer geworden van jouw interessant platform.
  Een andere vorm van communicatie rond kunst was inderdaad nodig en zit in de lift.
  Spectrum Beeldende Kunst geniet eveneens een grote belangstelling: meer dan 103.000 belangstellenden op twee jaar tijd, waarvan een groot deel uit Nederland.
  Een bezoeker wordt slechts eenmaal per rubriek geregistreerd.

  Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X