Impressionisme in een hedendaags jasje, vervolg!

Het is als met zoveel meningen: eenmaal men een stelling poneert begin je overal bewijzen te vinden voor die stelling. Het hoeft overigens niet eens een juiste stelling te zijn.

Vorige week gaven we een aantal voorbeelden van hoe hedendaagse impressionistische kunstenaars opgang vinden (klik hier mocht u het gemist hebben). Sindsdien zijn we op nog meer voorbeelden gestoten. Maakt dit het tot een trend? Dat is nog wat vroeg om te zeggen. Maar vast staat dat de hedendaagse versie van deze stroming een zeer eigen toets heeft… Drie voorbeelden van wat we hiermee bedoelen (klik op de namen om meer werk van hen te ontdekken):

De Amerikaan Michael Carson werkt graag met kleur en licht, en laat zijn smaak voor design, mode en architectuur de vrije loop in zijn composities. “I view a painting as a success when I take from it something new that follows me into my next work.  It’s just learning to become a better painter” (Carson)

 

De Napolitaan Sannino heeft het schilderen met de paplepel ingelepeld gekregen. Zijn grote stedelijke fresco’s (hij heeft onlangs nagenoeg heel Manhattan getekend gezien vanuit de Empire State Building) lijken wel te trillen, hoewel het nauwkeurige reproducties zijn van ‘een’ realiteit. De kleuren die hij gebruikt verwijzen mooi naar de seizoenen.

 

Ah goed, niet elke lezer zal het werk van de Franse Florence Sussuyer onder de noemer ‘impressionisme’ willen plaatsen. Misschien hebben we ons ook laten charmeren door de titel van haar jongste reeks “Longtemps, je me suis couché de bonne heure”, dat tevens de openingszin is van Proust’s ‘A la recherche du temps perdu’. Niettemin, we zijn fan, ook van haar eerdere reeksen trouwens.

 

Ken jij nog voorbeelden? Laat het ons vooral weten!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X