Impressionisme in hedendaagse stijl… drie merkwaardige voorbeelden

Voor wie dacht dat impressionisme een modeverschijnsel was van twee eeuwen geleden (maar ook voor diegenen die dit niet denken), hier zijn drie mogelijkheden om uw mening te herzien… Ze zijn onder meer te vinden bij Hubert Gallery in New York, die ook Bacons, Lichtensteins en Matisse’s in stock heeft. Maar op gebied van hedendaagse -nog levende- kunstenaars lijkt de galerij alleszins een (mogen we even gewichtig doen?) neo-impressionistisch richting uitslaan. Geniet mee:

Geoffrey Johnson

Geïnspireerd door zijn veelvuldige reizen, maar vooral door zijn thuisstad New York, begeeft Johnson zich een beetje in het veld tussen abstract en realistisch. Zijn werk lijkt op het eerste zicht impulsief, maar is het resultaat van uren wikken en wegen tussen duizenden gevoelens en impressies.

© Geoffrey Johnson

© Geoffrey Johnson

© Geoffrey Johnson

© Geoffrey Johnson

 

Grace Mitchell

Mitchell’s werk is voornamelijk geïnspireerd door de plek waar ze nu leeft, aan de oevers van de Hudson rivier. Het zeer specifieke licht die haar schilderwerk uitstraalt wordt bekomen door talrijke dunne glazuurlagen waarin achteraf laboureus werd gekerfd en overschilderd.

© Grace Mitchell

© Grace Mitchell

© Grace Mitchell

© Grace Mitchell

 

Philip Buller

De wat oudere diplomaatszoon Buller reisde omwille van het werk van zijn vader reeds vanaf een prille leeftijd de wereld rond. Wellicht is het daarom dat zijn werk zoveel verschillende invloeden lijkt te vertonen, waarin hij elementen uit de Barokke en Renaissance vermengt met wat lijkt op fotografie, gebruik makend van hedendaagse kunsttechnieken. Bijzonder alleszins…

© Philip Buller

© Philip Buller

© Philip Buller

© Philip Buller

 

Ken je Belgische voorbeelden van deze stroming? Laat het ons weten, we ontdekken ze graag!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

1 Comment

  1. Luc Dondeyne ?

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X