‘Kings & Queens of Pop-Art’, 4 te ontdekken kunstenaars bij Nassau 42 Fine Arts in Antwerpen

Is pop-art nog in? Vier kunstenaars bewijzen tot 24 juni alleszins van wel bij Nassau 42 Fine Arts op ’t Eilandje in Antwerpen. Een boeiende (her)ontdekking:

Anne Storno

Het werk van Storne bevindt zich op het kruispunt van Popart en de droomwereld van het surrealisme. In een onaflatende zoektocht naar interessante lijnen, patronen en vormen uit haar omgeving, die haar inspireren voor haar screen prints. Een ontdekkingstocht die vaak uitmondt in een uitspatting van kleur en beeld:

© Anne Storno, courtesy Nassau 42 Fine Arts

Stéphane Gautier

Schipperend tussen kunst en design gebruikt Stéphane zeer herkenbare en universele symbolen vooral de Happy Bear. Deze symboliek en beelden brengen ons terug naar onze kindertijd, waarmee de kunstenaar tot universele herkenning en emotie wil inspireren. Een mooie combinatie tussen kinderlijke verwondering, enthousiasme en (vaak) ironie.

© Stéphane Gautier, courtesy Nassau 42 Fine Arts

Francois Bel

De creatieve duizendpoot Francois Bel wordt beïnvloed door Street Art, New Realism, Dada en Pop Art. Een eclectische mix, ongetwijfeld, maar de bedoeling blijft onveranderd: dagdagelijkse objecten van hun oorspronkelijk doel ontdoen, en hiermee de consumptiemaatschappij aan de kaak stellen.

© Francois Bel, courtesy Nassau 42 Fine Arts

Jacqueline Desmet

De kleurrijke keramische creaties van Jacqueline Desmet zullen de lezer misschien herkennen. Intussen is ze tevens met brons marmer, glas en ambroiet aan de slag, maar de werken blijven alleszins beroeren om hun positiviteit en vaak subtiele humor. Een luchtige kijk op de mensheid…

© Jacqueline Desmet, courtesy Nassau 42 Fine Arts

 

‘Kings & Queesn of Pop Art’ loopt nog tot 24 juni bij Nassau 42 Fine Arts in Antwerpen. De galerie is open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur en andere dagen op afspraak. Klik hier voor alle info!

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X