Koba De Meutter’s kunstenaarsresidentie in Mexico, binnenkort in boekvorm

Op 5 juli wordt het nieuwe boek van de jonge Belgische kunstenaar Koba De Meutter  officieel aan het publiek voorgesteld in LLS Paleis in Antwerpen. Het boek zelf presenteert beeldend werk van De Meutter, dat ze maakte tijdens twee recente kunstenaarsresidenties in Mexico. In 2017 werd De Meutter geselecteerd door AIR Antwerpen in samenwerking met R.A.T. Mexico City voor een residentie van een maand in Mexico City.
Tijdens die residentie bracht ze het grootste deel van de tijd op straat door. Ze liet er zich inspireren door de symbolen op straat die ze niet kon ontcijferen, toevallige ontmoetingen en de verschillende vormen van zelfredzaamheid die het (over)leven in deze metropool veroorzaakt. Gedurende haar verblijf in de stad werkte ze aan een reeks ingrepen in de publieke ruimte en bracht ze de stad in kaart aan de hand van een zelfgemaakte plattegrond. Haar verblijf kende een onverwachte wending met de aardbeving van 19 september 2017 en de voortzetting van haar residentie in Casa Wabi, aan de kust van Oaxaca.
In het boek worden fotografische registraties van haar interventies in Mexico City gecombineerd met een reeks tekeningen die ze maakte tijdens haar tweede residentie in kunstencentrum Casa Wabi. De tekeningen tonen imaginaire personen uit haar herinneringen aan haar verblijf in Mexico City, maar zijn daarom niet minder realistisch of nabij.
Bijzonder werk, wij bestellen alvast een exemplaar…
 
Koba De Meutter
So That Afternoon We Both Made an Empty Circle
Posture editions n° 27
96 pp — € 30
Om de productie van dit boek te ondersteunen, kan men een gelimiteerde editie bestellen. De multiple bestaat uit 3 staven, schroeven en een getekende handleiding waarmee men de sculptuur kan samenstellen met een eigen, favoriete object. Meer info op http://www.posture-editions.com

Author: The ArtCouch

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X