Kunst ten tijde van het internet… een boeiend onderzoek in het Institute of Contemporary Art, Boston

Het internet heeft sinds de jaren ’80 onmiskenbaar een onnoemelijke impact gehad op onze manier van leven. Deze stelling is een beetje een open deur intrappen. Maar hoe verhoudt het zich tot de hedendaagse kunst? Tot de manier waarop we kunst niet enkel produceren, maar ook consumeren? Hoe we kunst verstaan, hoe we het ervaren? Als kunst dan al een uiting is van de maatschappij, als vormgeving of als afwerpen ervan, dan moet internet toch zeker een invloed hebben op de kunst, al dan niet met grote K?

Het Institute for Contemporary Art in Boston heeft haar onderzoek over dit thema in een boeiende, toch verrassende tentoonstelling gegoten. Verrassend omdat de impact van internet op de kunstuiting en -beleving vele kanten kent, maar boeiend ook omdat de invloed doorheen de ogen van de kunstenaars in al zijn diversiteit tot uiting komt.

Dit klinkt misschien wat abstract. Maar om zich een goed beeld te vormen hebben ze alvast een boeiende reportage gemaakt over de beweegredenen achter de tentoonstelling, hoe het internet exact de kunst heeft beïnvloed, en wat er zoal te zien is op de tentoonstelling. Geniet even mee:

 

De tentoonstelling ‘Art in the age of internet’ loopt nog tot 20 mei in het Institute for Contemporary Art, Boston. Klik hier voor alle info!

Author: Frederic De Meyer

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel op

X